Pyret och Busiga Bä

Figurerna

Ballongen = min syster

Ballongen är min lillasyster. Hon stickar lite då och då, väldigt fina saker. Så ballongen som följer Pyret överallt är Pyrets trygghet. Min syster, Pyrets mamma. Det islänska mönstret är det hon brukar sticka som mönster på diverse vantar, pannband och tröjor.


Pyret

Jag kände inte personen jag skrev för, jag visste inte om det skulle bli en liten flicka eller en liten pojke. Men jag var säker på, att det var någon jag skulle tycka väldigt mycket om. Därför skrev jag en bok. Eftersom jag inte kände Pyret, var hen svår att rita av. Då hoppas jag ni förstår varför Pyret inte syns på så många bilder, utan man ser ballongen som Pyret reser med. 

Sötaste bilden fick jag när den riktiga Pyret kramar ett litet lamm!


Busiga Bä

Busiga Bä, som blivit lite av bokens huvudperson är Pyrets pappa. Enligt Islänska rykten, så var han väldigt busig när han var liten. Och är fortfarande.... 

Karaktären Busiga Bä dök upp sent i processen, nästan allt var färdigt. Jag tillbringade en trött söndag skrattandes när jag lärde känna Busiga Bä.


Bambam

Bambam, ja min syster döpte sin kanin till Bambam. Kaniner var självklart att det skulle vara med i boken. Vi älskade kaniner, vi hade 5 kaniner när vi var små. Hela gatans ungar hade kaninhoppning, kaninhoppningsdagar - vi pratar läger med våra kaniner! Därför är lilla kaninen med i boken, så min syster kan berätta för sin son om de små kaninerna.


Katten Sune

Katten är en av de snällaste små katter jag träffat, gick med syrran och hunden på promenader. Är snäll mot barn och vill gärna mysas. Tror han är lite av syrrans favorit, såklart fick Sune vara med i boken!

En barnbok baserad på en sann historia